Veel van onze zwemmers komen met plezier naar de vereniging. Dat blijkt uit de vele zwemmers die na het behalen van hun C-diploma doorstromen naar de zwemvaardigheden, survival of snorkelen.  
 
Zwemvaardigheid
Ben je een echte waterrat, dan zijn zwemvaardigheden de perfecte uitdaging voor jou. 
Tijdens de lessen staat een verdieping van de eerder aangeleerde zwemvaardigheden centraal, met een nieuw element van survival. 
Daarbij is aandacht voor het uithoudingsvermogen, zowel met kleding als alleen in badkleding. Dit een echte aanvulling op andere watersporten, zoals: zeilen, surfen etc. 
Ook komen er verschillende elementen van de wedstrijdsporten waterpolo en wedstrijdzwemmen voorbij.
De zwemvaardigheid is compleet na het behalen van 3 diploma's. 
 
Survival zwemmen
Survival is het onderdeel waarbij je geleerd wordt hoe je jezelf kan redden in onverwachte situaties in het water. 
Wat moet je doen als je boot omslaat en je komt eronder? Hoe maak je een drijfmiddel van de kleding die je aan hebt? Hoe voelt het om te zwemmen als je niets kan zien? Hoe zwem je op de beste manier tussen en onder wrakstukken door naar de kant? 
 
Daarnaast wordt je ook geleerd hoe je op een veilige manier een ander kan helpen die in het water problemen heeft. Waar kies je voor; een redding vanaf de kant met een klos of ga je te water om de drenkeling te vervoeren?
 
Sleutelwoorden bij het survivalpakket zijn: 
• zelfredzaamheid, 
• veiligheid, 
• voorkomen van onveilige situaties en het leren in schatten van situaties en het maken van keuzes.
Om je survivalpakket compleet te maken kan je examen doen voor 4 diploma’s. Dan bezit je over alle vaardigheden die binnen dit pakket worden aangeboden.
 
Snorkelen
Snorkelen is een onderdeel waarbij je geleerd wordt hoe je jezelf onderwater kan redden en je maakt kennis met de beginselen van het duiken. 
 
Wat moet je doen als je aan het snorkelen bent en er vaart een boot boven je? Wat doe je als je bril beslaat (onder water)? Hoe zwem je samen met één luchtpijp? 
 
Sleutelwoorden bij het snorkelpakket zijn: 
• zelfredzaamheid, 
• veiligheid, 
• voorkomen van onveilige situaties en het kennismaken met de duiksport.
Om je  snorkelenpakket compleet te maken kan je examen doen voor 3 diploma's. Heb je alle 3 de diploma's behaald, dan bezit je over alle vaardigheden die binnen dit pakket worden aangeboden.
 
De diploma-eisen van survival en snorkelen kun je hier. nalezen.